Nieuws

De waarde van de European Microfinance Week

De waarde van de European Microfinance Week

Genesis_03.jpg15 november 2016

Ministers in Luxemburg wilden innovatie in de microfinanciële sector bevorderen én stimuleren. En daarom is in 2005 de European Microfinance Week in het leven geroepen. Vanwege het grote succes werd er een award aan gekoppeld, om zo innovatie in de microfinanciële sector nóg meer te bevorderen. Sindsdien worden er ieder jaar drie organisaties genomineerd die het meest betekenen voor het thema van dat jaar.

Inmiddels is het 2016. Dit jaar staat in het teken van de sleutelfunctie van microkrediet om onderwijs en trainingen voor kinderen, jongeren en volwassen toegankelijk te maken om zo hun kansen op een baan, of een eigen bedrijf, te vergroten. Een belangrijk thema, want wereldwijd zijn er maar liefst 75 miljoen jongeren werkloos. En een van de grootste voordelen van een afgeronde opleiding, is dat de kans op een baan vele malen hoger is.

Één van de drie genomineerde organisaties is Fundación Génesis Empresarial uit Guatemala. Deze partner van Oikocredit werkt keihard aan het toegankelijk maken van onderwijs voor de armste jongeren in het Centraal-Amerikaanse land. Sinds de oprichting in 2014 heeft Génesis 685 studenten geholpen om een opleiding te volgen. In een land waar slechts 13% van de bevolking een opleiding afrond, is dat een enorm succes!

Helaas heeft Fundación Génesis nét naast de prijs gegrepen. Dat neemt niet weg dat de nominatie zelf al een prachtige belong is, en dat Oikocredit enorm trots is op deze partner!

« Terug naar het nieuwsoverzicht