Informatie voor beleggers

Info bestaande beleggers

Status van uw belegging

Wilt u weten wat de status van uw belegging is? Maak dan een account aan voor Mijn Oikocredit, uw persoonlijke online omgeving. In deze beveiligde omgeving kunt u op elk moment uw belegging bekijken en eenvoudig extra beleggen of (een deel) verkopen. Ook kunt u er zelf uw gegevens wijzigen.

We sturen u jaarlijks in januari een jaaroverzicht, dat u kunt gebruiken voor de aangifte inkomstenbelasting. Beschikken we al over uw BSN? Daarmee kunnen we in de toekomst uw belegging vast door de Belastingdienst laten invullen in uw aangifte. Wel zo makkelijk!

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het bureau van Oikocredit Nederland via email of telefoon 030 – 234 10 69 (tijdens kantooruren).

Geef (uw kleinkind) een belegging cadeau

Op zoek naar een duurzaam cadeau, bijvoorbeeld voor uw (klein)kind(eren)? Geef een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds! Daarmee geeft u een uniek en betekenisvol cadeau met wereldwijde impact.

Een Oikocredit-belegging is een cadeau met een dubbel effect. U geeft een belegd bedrag cadeau én schenkt zo tegelijkertijd kansen aan meer dan 40 miljoen mensen.

Dit kan eenvoudig door het formulier te printen, in te vullen en op te sturen. Wij zorgen voor een zorgvuldige afhandeling.

Schenken tot een bepaald bedrag is belastingvrij. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Extra beleggen

U bent uiteraard altijd welkom om extra te beleggen. Ook dit kunt u eenvoudig doen in Mijn Oikocredit. Kunt of wilt u niet via Mijn Oikocredit beleggen? Door een geldbedrag over te maken op IBAN NL37 TRIO 0379 2791 69 ten name van St. Jur. Eigendom ONF, onder vermelding van uw beleggingsnummer, voegt u eenvoudig een bedrag toe aan uw belegging.

Ook kunt u ons machtigen een bedrag af te schrijven, eenmalig of maandelijks. Dit kan al vanaf 10 euro per maand! Om dit makkelijk te regelen kunt u het formulier invullen voor extra beleggen.

Het overgemaakte bedrag boeken we bij uw belegging in uw bestaande portefeuille. Dit gebeurt altijd op de laatste dag van de maand waarin het geld bij het Oikocredit Nederland Fonds binnenkomt. Ter bevestiging van de ontvangst van uw geld voor de extra belegging ontvangt u begin van de daarop volgende maand een rekeningoverzicht.

Uw belegging verkopen

U kunt uw belegging maandelijks zonder kosten terug laten kopen door het Oikocredit Nederland Fonds. De verkopen verwerken we op de laatste dag van de maand. Binnen tien werkdagen daarna maken we het geld over naar de bij ons bekende tegenrekening.

Wijziging doorgeven

Zijn uw gegevens gewijzigd? Deze kunt u eenvoudig en snel aanpassen in Mijn Oikocredit. Heeft u nog geen toegang tot Mijn Oikocredit, vraag dit dan aan via de link rechtsboven op deze pagina.

Een adreswijziging kunt u ook via de website doorgeven. Voor overige wijzigingen kunt u het wijzigingsformulier downloaden. Vanwege de zorgvuldigheid vragen we bij wijziging van een bankrekeningnummer (IBAN) altijd om een handtekening van de houder(s) van de belegging en een kopie van het paspoort van de houder(s).

Heeft u een klacht of suggestie?

Neem contact op met Eric Holterhues, directeur van Oikocredit Nederland via telefoonnummer 030 234 10 69.

Ook kunt u een brief sturen naar de beheerder van het Oikocredit Nederland Fonds. 

  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4