Identificatie beleggers

Identificatie

Vanwege aangescherpte wetgeving zijn we verplicht om alle beleggers in het Oikocredit Nederland Fonds te (her)identificeren en hun identiteitsbewijs op te slaan. Alle financiële instellingen zijn verplicht om dit te doen.

Daarom krijgen beleggers van ons in de komende weken het verzoek om een geldig identiteitsbewijs en een recent exemplaar van uw bankrekeningafschrift aan ons te sturen. Om de identificatie compleet te maken, hebben we ook een foto van u (selfie) nodig.

Om dit zo veilig en zorgvuldig mogelijk te doen, werken we met het bedrijf DataChecker. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het identificeren en verifiëren van persoonlijke data. Dit gebeurt via een beveiligde online omgeving. We sturen onze beleggers in de komende weken een email of brief waarin we aankondigen wanneer DataChecker contact zal opnemen.

DataChecker_logo

Veelgestelde vragen over identificatie

  • Waarom hebben jullie mijn identiteitsbewijs en bankafschrift nodig?

    Financiële instellingen werken samen om te voorkomen dat criminelen het financiële systeem gebruiken om te frauderen, geld wit te wassen, of terrorisme te financieren. Dit is ook een wettelijke verplichting. De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) eist van financiële instellingen dat ze weten wie hun klanten zijn. Daarom moeten financiële instellingen de identiteit van hun klanten controleren en verifiëren, en het bewijs daarvan bewaren. Vanwege deze wetgeving zijn ook wij verplicht om alle beleggers in het Oikocredit Nederland Fonds te (her)identificeren en hun identiteitsbewijs op te slaan.

     

    Meer vragen over 'Identificatie van beleggers'