Ondernemersverhalen

Hon Cambodja

Hon Mandenmaakster

Hon, Mandenmaakster Cambodja

Mandenmaakster Tep Hon maakt tien manden per dag. Haar handen blijven dan ook geen moment stil terwijl de 40-jarige Cambodjaanse vertelt hoe ze het vak tien jaar geleden leerde van haar buren. De man van Hon is bouwvakker en samen heeft het stel vier kinderen. Hun oudste is naaier, de tweede werkt ook in de bouw en de twee jongste kinderen gaan nog naar school.

Via Oikocreditpartner Kredit kwam Hon in aanmerking voor microkrediet. Haar eerste lening van € 130 was om biologische kunstmest voor rijst te kopen; ze verbouwt namelijk rijst voor eigen consumptie. Met het laatste microkrediet (€ 425) kon de Cambodjaanse kippen kopen, zodat ze extra inkomen kan genereren van de opbrengst van de eieren. Van Oikocreditpartner Kredit leerde Hon hoe ze een kippenhok kon bouwen om te zorgen dat de kippen beschermd zijn tegen andere dieren.

De impact van de leningen zijn enorm voor het gezin van Hon: “We hebben nu een beter leven. Zonder de kunstmest konden we bijvoorbeeld geen rijst verbouwen”. Voor de toekomst hoopt de mandenmaakster dat haar twee jongsten een hogere opleiding af kunnen ronden en een “goede baan” krijgen.

Ook investeren in onderneemsters als Hon? Dat kan hier