COOPEASSA, Cooperativa Agroindustrial y de Servicios Múltiples de San Antonio Pérez Zeledón RL - Promoten van biologische landbouw in het zuiden van Costa Rica

COOPEASSA, Cooperativa Agroindustrial y de Servicios Múltiples de San Antonio Pérez Zeledón RL

Promoten van biologische landbouw in het zuiden van Costa Rica

Costa Rica

Cooperativa Agroindustrial y de Servicios Múltiples de San Antonio Pérez Zeledón RL (COOPEASSA) is een Costa Ricaanse coöperatie die meer dan 250 kleine koffie-, bananen- en ananasboeren vertegenwoordigt. COOPEASSA verstrekt hen leningen en geeft technisch advies over het verbeteren van landbouwmethodes.

COOPEASSA is in 1984 opgericht in het kanton Pérez Zeledón, in het zuidelijke deel van Costa Rica, om regionale boeren te ondersteunen.

De kernactiviteit van de coöperatie bestaat uit koffieverwerking en -verkoop. COOPEASSA is een actieve promotor van biologische landbouw en wil Fairtrade gecertificeerd worden. Daarnaast verwerkt de coöperatie biologische ananas voor de export. Ten slotte speelt COOPEASSA een belangrijke rol in de lokale gemeenschap door werkgelegenheid te creëren, gewassendiversificatie te promoten en meer bewustzijn over het milieu te creëren. De coöperatie is betrokken bij een aantal maatschappelijke initiatieven.

Cooperativa Agroindustrial y de Servicios Múltiples de San Antonio Pérez Zeledón RL is sinds 2016 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF