Caja de Crédito de Soyapango, Sociedad Cooperativa de Capital Variable de RL - Micro-ondernemerschap ondersteunen in Soyapango

Caja de Crédito de Soyapango, Sociedad Cooperativa de Capital Variable de RL

Micro-ondernemerschap ondersteunen in Soyapango

El Salvador

Caja de Crédito de Soyapango is een coöperatieve vereniging, opgericht in 1979, met een leningprogramma voor middelgrote, kleine en micro-ondernemingen. De vereniging is actief in de stad Soyapango, de meest dichtbevolkte stad van El Salvador, waar vier kantoren staan. Daarnaast ondersteunt de organisatie projecten ter verbetering van de infrastructuur.

Veel mensen in Soyapango zijn werkloos en op zoek naar manieren om een inkomen te genereren en hun familie te ondersteunen. Een microlening kan hen helpen om een kleine of micro-onderneming op te zetten.

Oikocredit ondersteunt Caja de Crédito de Soyapango aangezien de organisatie past bij Oikocredits favoriete organisatiemodel, de coöperatie. Dit betekent dat alle klanten aandeelhouders zijn die deel kunnen nemen aan de algemene vergadering en een bijdrage kunnen leveren aan het beleid en de ambities van de organisatie.

Meer dan de helft van Oikocredits lening wordt gebruikt om 750 nieuwe leningen te verstrekken aan kleine ondernemers zoals marktlieden en kleine winkeliers. Het resterende bedrag wordt gebruikt om hypotheken aan te bieden. Naar verwachting zal tweederde van de nieuwe leningen aan vrouwen verstrekt worden.

Download deze pagina als PDF