Banco da Família, Associação Brasileira para o Desenvolvimento da Família - Financiële diensten voor micro- en kleine ondernemers in Zuid-Brazilië

Banco da Família, Associação Brasileira para o Desenvolvimento da Família

Financiële diensten voor micro- en kleine ondernemers in Zuid-Brazilië

Brazilië

Banco da Família, Associação Brasileira para o Desenvolvimento da Família (Banco da Família) levert financiële diensten aan micro- en kleine ondernemers in de staat Santa Catarina en Rio Grande do Sul. Vanuit haar hoofdkantoor in Lages stuurt de bank een netwerk aan van agentschappen en servicepunten in deze twee staten. Hierdoor kan Banco da Família voldoen aan de grote lokale vraag naar microkrediet. De bank is in 1988 opgericht als initiatief van de Kamer van Koophandel van Zakenvrouwen.

De economie van Santa Catarina, een kleine staat met 6,5 miljoen inwoners, bestaat grotendeels uit landbouw, textiel, keramiek, mijnbouw en veeteelt. Santa Catarina heeft de best ontwikkelde microfinancieringsmarkt van Brazilië en er heerst een gunstig handelsklimaat voor kleine ondernemers. In 1999 is de staat een kredietprogramma gestart dat geleid heeft tot de oprichting van een aantal microfinancieringsinstellingen (MFI's) verspreid over Santa Catarina.

Banco da Família presteert goed op het gebied van transparantie en klantbescherming. Als een gereguleerde OSCIP (Organização de Sociedade Civil de Interesse Público) voert de bank ​​het label van het PNMPO (Programa Nacional de Microcredito Produtivo Orientado) dat garant staat voor een verantwoord klantbeleid. Brazilië heeft een zeer streng beleid op het gebied van consumentenbescherming, wat zorgt voor extra zekerheid.

Banco da Família is sinds 2005 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF