Ondernemersverhalen

Gregoria Bolivia

Gregoria eigenaresse restaurant Bolivia

Gregoria, eigenaresse marktrestaurantje Bolivia

Iedere dag tussen 07.00 uur en 12.00 uur én tussen 17.00 uur en 20.00 uur is Gregoria Inca hard aan het werk in haar restaurantje op de markt. Dit zijn namelijk de tijden waarop haar klanten willen ontbijten en dineren. Dankzij een lening kon Gregoria bloem, suiker en andere benodigdheden kopen om lekker eten voor haar gasten te maken. Het is hard werken voor de Boliviaanse, maar ze doet het graag. En tijdens de weekenden en vakanties springen haar kinderen en kleinkinderen in. Met de lening kan ze haar dagelijks leven bekostigen én kunnen haar kinderen naar school. Dochter Maria (18) gaat bijvoorbeeld nu een vervolgopleiding doen.

Ook investeren in ondernemers als Gregoria? Dat kan hier!

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."