Ondernemersverhalen

Fani Zuid-Afrika

Fani Marktvrouw

Fani Mokgoloboto, marktvrouw Zuid-Afrika

Fani Mokgoloboto is een bekend gezicht op de lokale markt in Zuid-Afrika, waar ze al jaren haar spullen verkoopt. Dankzij microkrediet via Oikocredit kon de marktvrouw voorraad en naaimaterialen inkopen. Nu maakt en verkoopt Fani bezems en traditionale Afrikaanse rokken. Daarnaast verkoopt de Zuid-Afrikaanse kruiden.

Haar marktkraam is nu financieel rendabel, en ze kon van de opbrengst een plafond laten maken en een koelkast kopen. Fani’s toekomstdroom is om een garage aan haar huis te kunnen bouwen, zodat ze daar haar voorraad in op kan slaan.

Ook investeren in ondernemers als Fani? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."