Ondernemersverhalen

Estrella Uruguay

Estrella Naaister

Estrella Molina, naaister Uruguay

Het begon voor Estrella Molina allemaal in de kelder van haar huis, want daar begon de Uruguayaanse met een geleende naaimachine met het naaien van jurken. “Zonder lening zou mijn bedrijfje altijd zo klein zijn gebleven”, vertelt Estrella.

Inmiddels heeft ze, dankzij een lening via Oikocredit, twee medewerkers in dienst en huurt ze extra werkruimte om het succes van haar bedrijfje aan te kunnen. Estrella is dan ook altijd druk bezig: ze naait zowel haar eigen designs als voor andere merken. Daarnaast helpt ze studenten én naait ze theaterkostuums voor een lokale, bekende choreograaf.

Ook investeren in ondernemers als Estrella? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."