Ondernemersverhalen

Esther Kenia

Esther Naaister / Winkeleigenaresse

Esther, naaister / winkeleigenaresse Kenia

In Eastlands (Kenia) bevindt zich de grote trots van Esther Hinga: haar eigen naaiatelier en winkeltje. Zelf kocht de alleenstaande moeder van twee zoons met het beetje spaargeld dat ze had naaimachines. Met een lening via Oikocredit kon ze vervolgens de benodigde materialen kopen en het eerste salaris van haar werknemers betalen om zo écht haar winkeltje van de grond te krijgen.

De winst van de 53-jarige Esther neemt steeds meer toe en ze heeft klanten uit heel Kenia. Haar doel voor de lange termijn is om nog meer vestigingen te openen en hard te blijven werken zodat al haar familieleden hun levensstandaard kunnen verbeteren.

Ook investeren in ondernemers als Esther? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."