Ondernemersverhalen

Deborah Oeganda

Deborah, verkoopster

Deborah, verkoopster Oeganda

Deborah Nakiguddu uit Oeganda heeft moeilijke tijden gekend. Haar zoon en schoondochter zijn aan aids overleden. Zes van haar kleinkinderen werden daardoor wees, waarop Deborah en haar man hen in huis namen. En dat terwijl rondkomen al zwaar genoeg was met twee van haar eigen kinderen die nog thuis wonen en naar school gaan.

Gelukkig lachte het leven haar weer toe toen ze via een partner van Oikocredit in aanmerking kwam voor een lening. Hiermee begon ze met de verkoop van groente en fruit. Ze koopt haar waren deels in en haar man, die boer is, verbouwt een deel. En alsof dat nog niet genoeg is, is Deborah voorzitter van de leengroep die ze opgericht heeft. Deze groep bestaat uit vrouwen die ook groente en fruit verkopen. Ze heeft deze groep opgericht omdat ze niet alleen haar leven verder wilde verbeteren, maar ook de leefomstandigheden van anderen. Dit alles doet Deborah met een grote droom in haar achterhoofd: dat haar kinderen en kleinkinderen gezond blijven, naar school kunnen en genoeg te eten hebben. 

Wilt u ook zorgen dat ondernemers als Deborah onbezorgd kunnen rondkomen? Dat kan hier!

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."

  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4