Invullen fiscale gegevens

CRS Buitenland

Oikocredit Nederland microkrediet succesvol in Kenia_Hinga_01.jpg

Invullen fiscale gegevens

Op deze pagina kunt u via onderstaand formulier eenvoudig en snel uw (buitenlandse) fiscale gegevens aan ons doorgeven. Onder het formulier treft u ter verduidelijking enkele lastige begrippen en hun betekenis aan. In het formulier zelf zijn deze begrippen aangegeven met het *-teken.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres nederland@oikocredit.nl of bel ons op 030 - 234 10 69. 

Dank u wel!

(For English: please contact us at nederland@oikocredit.nl)

Mijn gegevens
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Uw beleggingsnummer kunt u vinden op, bijvoorbeeld, uw rekeningoverzicht en begint met 'B-'
Mijn adresgegevens
Fiscaal inwonerschap
U bent fiscaal inwoner* van tenminste één land, maar u kunt fiscaal inwoner zijn van meerdere landen. Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Dit alleen invullen als u op de vorige vraag met 'ja' hebt geantwoord. Als het land geen fiscale identificatienummers* uitgeeft, dan kunt u deze vraag alsnog overslaan. Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Vermeld uw geboorteplaats, niet uw geboorteland.
Verklaring en akkoord
Alimova.jpg

Toelichting op het formulier

Bepalen fiscaal inwonerschap
In de regel heeft een natuurlijk persoon maar één fiscaal woonland. Heeft u alleen in Nederland een permanente woon- of verblijfplaats en werkt u en bent u bijvoorbeeld verzekerd in Nederland? Dan is de kans groot dat u alleen in Nederland fiscaal inwoner bent. Want in het algemeen is de fiscale woonplaats daar waar u uw permanente woon- of verblijfplaats heeft. Er zijn echter landen die afwijkende regels kennen. U kunt dit controleren bij de lokale overheid of vinden op de website www.oecd.org onder de zoekterm ‘tax residency rules’. Bij twijfel of u fiscaal inwoner bent van een land kunt u het beste een belastingadviseur raadplegen.

Fiscaal identificatienummer
Het nummer waaronder een belastingplichtige geregistreerd staat in de administratie van de lokale belastingdienst. Welk nummer u moet gebruiken, kunt u controleren bij de lokale overheid of vinden op de website www.oecd.org onder de zoekterm ‘Taxpayer Identification Number’.