Social enterprise in de energiewereld?

Social enterprise in de energiewereld?

23 juni 2016 15:14 - door Richard Klatten - 1 reactie

Labels:

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met reclames op TV van energieleveranciers. Ze tuimelen over elkaar heen om ons duidelijk te maken dat we leven in een nieuwe wereld. Een wereld vol duurzame energie, gericht op onze toekomst en die van onze kinderen. Ze gaan het allemaal anders doen. Zo anders, dat een aantal zelfs onder een nieuwe merknaam opereren. Maar is er ook werkelijk iets veranderd?

Gaan de energiebedrijven die u jarenlang zoveel mogelijk stroom en gas hebben verkocht, voor u een nieuwe duurzame wereld openen? Helaas. Wie kijkt achter de façade, ziet waar zij hun geld aan verdienen. En dat is nog steeds aan de verkoop van stroom en gas. Zolang zij dat blijven doen, zullen zij nooit echt werk maken van energie opwekken en besparen. Het is simpelweg niet in hun belang. De werkelijke verandering komt van nieuwe bedrijven die het anders doen. Die geen winst willen maken op je energieverbruik, maar die energieservices bieden en je oprecht willen helpen met opwekken en besparen. Bedrijven zoals Qurrent.

Dit zijn niet toevallig vaak ook de bedrijven waarvan de aandeelhouders een positieve impact op de maatschappij verlangen en zich minder druk maken over hoge winstcijfers. Deze bedrijven laten opbrengsten niet in de zakken van aandeelhouders verdwijnen, maar direct opnieuw investeren in het volgende nieuwe duurzame project. Zij durven de markt wel te veranderen. Zulke bedrijven maken een echte nieuwe wereld. Niet alleen in Nederland, maar gelukkig overal. Het zijn bedrijven zoals Oikocredit en Qurrent. Beide coöperatieve organisaties, waar het leveren van een bijdrage aan een betere wereld centraal staat.

Samen met Oikocredit ga ik graag met u in gesprek tijdens de OikoTalk op 7 juli. Ik vertel u meer over de visie van Qurrent op sociaal ondernemerschap en hoe we daar invulling aan geven. En ik ben ook benieuwd naar uw mening. In de agenda hiernaast vind u meer informatie. Ik hoop u op 7 juli te ontmoeten!

Deel dit bericht

Reacties

  1. Koenraad VerhagenKoenraad Verhagen Schreef op 2 juli 2016 10:23:26

    Ben 7 Juli helaas verhinderd. Werk nu als bestuurder ( pro bono) in Microfinanciering. Toegang tot betaalbare duurzame energie voor lage inkomensgroepen in emerging countries vraagt om een apart fonds. Gaarne tot overleg bereid.

Plaats een reactie

Italic en bold

*Dit is italic*, en _dit ook_.
**Dit is bold**, en __dit ook__.

Links

Dit is een link naar [Procurios](http://www.procurios.nl).

Lijsten

Een lijst met bullets kan worden gemaakt met:
- Min-tekens,
+ Plus-tekens,
* Of een asterisk.

Een genummerde lijst kan worden gemaakt met:
1. Lijst-item nummer 1.
2. Lijst-item nummer 2.

Quote

Onderstaande tekst vormt een quote:
> Dit is de eerste regel.
> Dit is de tweede regel.

Code

Er kan een blok met code worden geplaatst. Door voor de tekst vier spaties te plaatsen, ontstaat een code-block.

Regional officeRegion