Ondernemersverhalen

Angelita Filipijnen

Angelita Eigenaresse Beautysalons

Angelita Tupaz, eigenaresse beautysalons Filipijnen

Het begon met één beautysalon, maar met behulp van een lening en haar ondernemersinstinct heeft de Filipijnse Angelita (midden, zittend) inmiddels negen salons. En hoewel ze nu goed rond kan komen wil ze nieuwe vestigingen blijven openen, ook al betekent dat dat Angelita zich veel extra werk op haar hals haalt. Maar, “Als ik uit kan breiden, dan kan ik weer werkgelegenheid creëren voor anderen”, vertelt Angelita over haar sociale missie. Vandaag de dag heeft ze 65 medewerkers in dienst!

Ook investeren in ondernemers als Angelita? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."