Ondernemersverhalen

Analiza Filipijnen

Analiza Bloemenkweekster

Analiza, bloemenkweekster Filipijnen

Analiza is al 25 jaar actief in de bloemensector. Maar met zes kinderen en slechts een klein stukje land om bloemen op te kweken, was het vaak lastig om rond te komen. Samen met haar man besloot de Filipijnse daarom om met een lening via Oikocreditpartner RSPI nog een stuk land te kopen. Nu hebben Analiza en haar man twee keer zoveel land als voorheen, waardoor er Analize meer bloemen kan kweken én haar man nu chayote kan verbouwen om zo nog meer inkomsten te genereren.

Naast de lening heeft het stel nu ook een spaarrekening geopend via deze partner van Oikocredit. En hun grote droom? Dat haar kinderen hun opleiding af kunnen maken en werk vinden! Ook investeren in ondernemers als Analiza? Dat kan hier

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."