Ondernemersverhalen

Amalia Argentinië

Amalia Eigenaresse Kledingwinkel

Amalia Panelo, eigenaresse kledingwinkel Argentinië

De thuissituatie van Amalia Panelo is niet altijd even gemakkelijk. De Argentijnse heeft namelijk vier kinderen, waarvan er twee extra veel zorg vereisen omdat zij ernstige leerproblemen hebben. Om rond te komen heeft Amalia haar eigen kledingwinkel aan huis, zodat ze bij haar kinderen in de buurt kan blijven. Op vrijdag tot zondag past iemand op haar kinderen en rijdt de onderneemster met kleding in haar auto naar klanten toe.

Naast een lening via Oikocredit kon Amalia een training volgen waarbij ze leerde over marketing, sparen en terugbetalen. De lening in combinatie met training ervoer Amalia als een enorme steun in de rug, dat zeker bij heeft gedragen aan het succes van haar kledingwinkel!

Ook investeren in ondernemers als Amalia? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."