Ondernemersverhalen

Ae Indonesië

Ae Eigenaresse tempeh-bedrijfje

Ae Maemunah, eigenaresse tempeh-bedrijfje Indonesië

Ae Maemunah (45) uit Indonesië laat met een stralende lach zien hoe ze tempeh maakt van soja. Haar man Rasito begon 20 jaar geleden met het bedrijfje, al voordat het echtpaar elkaar leerde kennen. Eenmaal getrouwd kreeg het Indonesische stel vier kinderen. En dat was een uitdaging; vier monden om te voeden, vier kinderen die Ae en Rasito zo graag een goede opleiding en toekomst wilden bieden.

De kans om met een lening via Oikocredit hun productiecapaciteit uit te breiden, was dan ook zeer welkom. Met succes, want de productiecapaciteit is verdubbeld! Het is nu een stuk makkelijker om schoolgeld, -uniformen en gezond voedsel voor hun kinderen te betalen.

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Ae? Dat kan hier.

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."