Ondernemersverhalen

Aburi Ghana

Microkrediet ondernemersverhaal Aburi, Ghana

Lang dacht ik dat een aanschaf van een zonne-energie-systeem buiten mijn budget lag

Aburi, Ghana

Aburi, kruidenierster Ghana

Aburi Tsri runt een kruidenierswinkeltje in Ghana. Hoewel haar winkeltje aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk, viel de stroom zo vaak uit dat ze haar winkeltje noodgedwongen zo’n twee à drie avonden per week moest sluiten. Aburi liep hierdoor veel omzet mis. Andere winkels bleven namelijk wél open, omdat die zich al aangesloten hadden op zonne-energie.

Lang dacht Aburi dat de aanschaf van een zonne-energie-systeem buiten haar budget lag. Gelukkig kwam ze erachter dat ze via Oikocreditpartner PEG op een laagdrempelige manier een zonne-energie-systeem kon laten installeren in haar winkeltje. Aburi's winkel is nu elke avond open, zelfs wanneer er een stroomstoring is!

De Ghanese onderneemster maakt nu zelfs bijna geen gebruik meer van het reguliere elektriciteitsnetwerk, want: “De lampen die op zonne-energie werken geven veel helderder licht”. Daarnaast heeft ze berekend dat het nog goedkoper is ook. En, voor meer sfeer, heeft Aburi nu ook een radio in hun winkeltje die werkt op zonne-energie. 

Ook investeren in ondernemers als Aburi? Dat kan hier.