Aangeven fiscaal inwonerschap

Aangeven CRS

Oikocredit Nederland microkrediet succesvol in Kenia_Hinga_01.jpg

Aangeven fiscaal inwonerschap

Op deze pagina kunt u via onderstaand formulier eenvoudig en snel uw fiscaal inwonerschap aan ons doorgeven. Onder het formulier treft u ter verduidelijking enkele lastige begrippen en hun betekenis aan. In het formulier zelf zijn deze begrippen aangegeven met het *-teken.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres nederland@oikocredit.nl of bel ons op 030 - 234 10 69. 

Dank u wel!

Mijn fiscaal inwonerschap doorgeven

Mijn gegevens
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Uw beleggingsnummer kunt u vinden op, bijvoorbeeld, uw rekeningoverzicht en begint met 'B-'
Fiscaal inwonerschap
U bent fiscaal inwoner* van tenminste één land, maar u kunt fiscaal inwoner zijn van meerdere landen. Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Belangrijk: Als het land geen fiscale identificatienummers* uitgeeft, vermeld dan uw geboorteplaats (niet uw geboorteland). Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Dit alleen invullen als u op de vorige vraag met 'ja' hebt geantwoord. Als het land geen fiscale identificatienummers* uitgeeft, vermeld dan uw geboorteplaats (niet uw geboorteland). Een uitgebreide toelichting kunt u onder het formulier vinden.
Verklaring en akkoord
Alimova.jpg

Toelichting op het formulier

Bepalen fiscaal inwonerschap
In de regel heeft een natuurlijk persoon maar één fiscaal woonland. Heeft u alleen in Nederland een permanente woon- of verblijfplaats en werkt u en bent u bijvoorbeeld verzekerd in Nederland? Dan is de kans groot dat u alleen in Nederland fiscaal inwoner bent. Want in het algemeen is de fiscale woonplaats daar waar u uw permanente woon- of verblijfplaats heeft. Er zijn echter landen die afwijkende regels kennen. U kunt dit controleren bij de lokale overheid of vinden op de website www.oecd.org onder de zoekterm ‘tax residency rules’. Bij twijfel of u fiscaal inwoner bent van een land kunt u het beste een belastingadviseur raadplegen.

Fiscaal identificatienummer
Het nummer waaronder een belastingplichtige geregistreerd staat in de administratie van de lokale belastingdienst. Welk nummer u moet gebruiken, kunt u controleren bij de lokale overheid of vinden op de website www.oecd.org onder de zoekterm ‘Taxpayer Identification Number’.