Nieuwe partner duurzame energie | bekijk e-learning

Al vóór de uitbraak van het coronavirus kampten 135 miljoen mensen wereldwijd met acute honger. Het uitbreken van het coronavirus veroorzaakt hier bovenop nog een voedselcrisis. Hierdoor kunnen miljoenen mensen sterven aan ondervoeding. 

Kleinschalige boeren voorzien ongeveer 70% van de wereldbevolking van voeding. Nu juist zij moeite hebben om krediet te krijgen, dat nodig is voor de voorbereiding van landbouwgrond en het kopen van bijvoorbeeld zaden, lopen ze het risico honger te lijden. En ze zijn niet in staat om aan de behoeften van de lokale markt te voldoen.

 

In deze eerste e-learning legt onze collega Margreet Fros alles uit over impact beleggen. Zo vertelt ze wat het verschil is tussen duurzaam beleggen en impact beleggen, maar ook wat de rol is van het financiële en het sociaal rendement. Bekijk de e-learning op YouTube.

Vind je het een leuke video? Vergeet dan niet op het duimpje omhoog te klikken en te abonneren op ons YouTube-kanaal om geen enkele video te missen!

 

Oikocredit heeft een lening van $ 5 miljoen verstrekt aan M-KOPA, een toonaangevende, Afrikaanse aanbieder van duurzame energie. M-KOPA levert al zonne-energie aan meer dan 900.000 huishoudens en kleine ondernemingen. Met deze investering kunnen nog eens 10.000 extra huishoudens in Afrika van zonne-energie voorzien worden.

"We zijn er trots op dat we samenwerken met M-KOPA - een game changer in de branche - en dat Oikocredit het bedrijf kan ondersteunen terwijl het blijft groeien.” - Siebren Wilschut, Investment Officer bij Oikocredit.

 

Wat zijn nu eigenlijk de gevolgen van de coronacrisis voor mensen die leven in armoede? In de tweede aflevering van onze podcast gaan we hier verder op in. Nu gratis te beluisteren op Spotify, Itunes en soundcloud.

 
Volg ons ook op